Een derde baby? 18 augustus 2021

Als ik heel eerlijk ben wilde ik al heel graag een derde kindje toen ik net was bevallen van Tygo. Ik kon mij gewoon niet voorstellen dat Tygo de laatste zou zijn en dat we de hele babytijd zouden afsluiten. We zijn natuurlijk gezegend met 2 gezonde jongens, maar een derde was wat mij betreft nog een grote wens. Natuurlijk denk je in ons geval dan gelijk aan de wens voor een meisje, maar dat maakt mij niet uit. Ik kan mij gewoon niet voorstellen dat ons gezin met 2 kinderen compleet is.

Na 2 babies weet je natuurlijk wel waar je aan begint en dat maakt de keuze of je voor een derde gaat misschien juist wel moeilijker (voor zover er sprake is van een keuze is natuurlijk). Het eerste jaar met Tygo was behoorlijk zwaar. Hij heeft alle babykwalen die je maar kunt verzinnen afgevinkt van zijn baby checklist. Hij had enorme krampen en de borstvoeding ging moeizaam met veel huilen. Dit begon al in de kraamweek en we hebben maandenlang, uren met hem rondgelopen. Na maanden met krampen kreeg hij de waterpokken en na de waterpokken werd zijn eczeem echt extreem. Uiteindelijk begon hij eindelijk wat beter te slapen na ruim 6 maanden met allerlei ongemakken. Toen besloot ik de borstvoeding af te gaan bouwen en kreeg hij hier weer vreselijk last van. Ook dit ging voorbij, maar Tygo Blijft de neiging hebben om op vakantie pseudo kroep aanvallen te krijgen en alle spuugvirussen mee te pakken. Al met al is zijn handleiding wat langer dan dat die ooit voor Hidde was in de babytijd. De kraamhulp loog niet toen ze zei dat we toen een beginners baby hadden!

Bovendien roept een derde wat praktische bezwaren op. De auto moet groter. We moeten thuis ons kantoor opofferen ten behoeve van een babykamer. En laten we eerlijk zijn, de wereld is gewoon niet ingericht op 5 personen. Kortom, de nadelen van een derde baby zijn wel bekend, maar waarom zou je dan wel een derde willen? Ik kan mij gewoon niet voorstellen dat we die fase nu hebben gehad en dat we dit nooit meer mee gaan maken. De babyharen, die babygeur, de kleine kleertjes, gelukkige grootouders, heerlijk toch om dat weer mee te maken! Nooit meer zwanger, geen baby aan je borst, al die ontwikkelingen die ze doormaken. Als het ons gegund zou zijn, dan zou ik dit alles gewoon heel graag nog eens meemaken!

Lady Isabel