Routines met een jong gezin, deel 1. Hoe krijg je iets gedaan? 30 januari 2023

Ben ik de enige idioot die nergens aan toe komt? Ik kan thuis niet eens mijn eigen gedachten afmaken zonder gestoord te worden (zie de foto voor de beeldvorming van wat er gebeurd als ik ga zitten). Ik ben al blij als iedereen relatief tevreden de dag doorkomt en op tijd op het werk, school, opvang of club verschijnt.

In mijn zwangerschap ben ik wat vrouwen gaan volgen op Insta die rond dezelfde datum uitgerekend waren. Ook vrouwen die een derde of zelfs vierde kindje kregen. Tot mijn verbazing zijn die alweer studies aan het volgen, passen ze al hun oude kleding weer, verbouwen ze een heel huis en stralen ze in ieder geval bakken vol met energie uit. Op zich weet ik bij de derde dat het ooit (en sneller dan ik nu denk) echt wel weer goed komt. We zullen (ooit) weer slapen en de energie zal terugkomen, maar als je nog midden in de slapeloze nachten zit, dan lijkt het toch verdomd lang te duren. En nu kun je natuurlijk zeggen: “Waar een wil is, is een weg”, maar voor mij lijkt dit nu niet echt realistisch.

Ik luister tijdens het kolven (yup, de melkmachine draait ook nog) graag naar podcasts en dan raak ik altijd enorm geïnspireerd van al die productieve, energieke en succesvolle mensen. Vroeg opstaan, sporten, journalen, mediteren en dat alles voor 7.00 ’s morgens en dan knallen ze de rest van de dag ook nog eens door om met een ongelofelijke focus al hun doelen te behalen die ze eerder natuurlijk al gevisualiseerd en gemanifesteerd hebben. Soms hoor ik dan wel dat een gast in zo’n podcast ook kinderen heeft en dat het echt niet altijd makkelijk is, maar ondertussen doen ze het kennelijk wel gewoon.

Ik zou wel eens willen nadenken over goede routines die te combineren zijn met een jong gezin. Kijken hoe ik goede gewoonten kan integreren en slechte gewoontes kan afleren. Ik ga eens wat experimenteren en hou jullie op de hoogte. Zo kunnen jullie misschien inspiratie opdoen zonder in dezelfde valkuilen te vallen als ik ;)

Lady Isabel