Shoppen voor een meisje! 16 november 2021

Al jaren roep ik dat het voor jongens veel moeilijker is om leuke kleertjes te kopen, dan voor meisjes. Waar ik ook kom zie ik rekken met leuke outfits voor meisjes en dan een half rek met jongenskleren die maximaal de kreet ‘mwah’ verdienen. Ik keek dan iedere keer wel even stiekem naar die leuke meisjes kleertjes en dacht dan altijd: “zal het, ooit, misschien?” En nu is het dan eindelijk zover! Ik heb mezelf ingehouden tot de echo, maar nu ga ik dan echt shoppen voor ons meisje! In mijn enthousiasme zag ik mijzelf al thuiskomen met tassen vol lieve jurkjes, rompers met een kantje en roze doekjes.

Dat bleek dus wel even lastiger dan verwacht… Mijn vaste adresjes en merken voor de jongens zijn dus niet de plekken waar ik het voor ons meisje moet gaan zoeken. Daarnaast worstelde ik ineens enorm met het feit dat we nu eind april een baby krijgen, terwijl ik winterkindjes gewend ben (lange mouw, lange broek, lange rompers, alles warm-warmer-warmst, lekker makkelijk). Wat doe je een lente/zomer baby nu precies aan? En dat met de onvoorspelbare zomers van Nederland. En dat er nu voornamelijk herfst en winterkleding in de schappen hangt, helpt ook niet mee.
En als ik dan toch een schattig jurkje in mijn handen had (kleinste maat uiteraard, want zooooo schattig) vroeg ik mij ineens af of zoiets wel lekker zit bij een kleine baby. Dan toch maar een broekje en shirtje aan? En dan okergeel, beige, of toch roze? Mijn beslissingsvaardigheid is deze zwangerschap toch al niet heel sterk, maar was nu helemaal ver te zoeken.

Ik denk dat ik de lat iets te hoog heb gelegd. Ik wil natuurlijk dat het begin van de garderobe, de eerste outfit perfect is. Precies wat ik al die jaren al in mijn hoofd heb. Echt iets voor een meisje, maar niet te roze en te meisjes-achtig. Onmogelijk natuurlijk, haha. Uiteindelijk heb ik mezelf maar afgekocht met een roze knuffeltje om toch iets te kopen en heeft mijn moeder wel een allerschattigste bijdrage geleverd. Dit ligt nu te pronken thuis in het eerste kratje met ‘alles voor het nieuwe baby meisje’. Ik wordt iedere keer heel blij als ik naar dit kratje kijk. Over een paar maanden gaan we dit gewoon nodig hebben!
Ik denk dat ik de komende tijd gewoon nog wat inspiratie op ga doen en dan over een paar weken weer een poging ga wagen. Het komt vast wel goed. Ik vrees op zich ook, dat als ik eenmaal die perfecte eerste outfit heb gekocht, het hek toch van de dam is ;)

Lady Isabel