Sorry, je verlof is gecanceld 16 april 2022

Ik was van plan om een blog te schrijven met allerlei leuke dingen die je kunt doen in je zwangerschapsverlof voordat de baby komt. Afgezien van de onvermijdelijke nesteldrang, je bed op klossen zetten en af en toe een dutje. Ideetjes zoals rustig aan shoppen (nu nog lekker in je eentje), koffie drinken bij vriendinnen, recepten uitproberen en eindelijk eens een keer dat foto-album maken, een hobby project oppakken, of een boek lezen.

Het is altijd heel gek om met verlof te gaan en dan het besef te hebben dat het bijna gaat gebeuren! En ja, het kan inderdaad ieder moment gebeuren, maar gelukkig worden de meeste babies worden in de 10 dagen rondom de uitgerekende datum geboren. Dit geeft je dus meestal 3 tot 5 weken om te genieten van je verlof. Tijd genoeg om, als je jezelf nog goed genoeg voelt, nog wat leuke dingen te doen.

Ik ben zelf met 36 weken gestopt met werken en voelde mij behoorlijk fit. De jongens gaan 3 dagen naar de opvang en oppas, dus ik verheugde mij op deze heerlijke lege dagen en hoopte op een beetje zonneschijn. Op de dagen met de jongens wilde ik nog wat leuke dingen met hun doen. Ik had weinig concrete plannen en wilde het vooral dag-voor-dag bekijken.

En toen was het eindelijk zover, verlof! En toen… werkelijk op de eerste dag van mijn verlof bleken Hidde en ik samen Covid19 te hebben. Ik was al 2 dagen een beetje verkouden, maar testte nog negatief. Vlak voor een leuk etentje heb ik nog een keer getest en toen stonden er voor het eerst in 2 jaar 2 streepjes! En dan dit keer niet op de zwangerschapstest…
Toen dit leuke etentje waarvoor ik had getest ook nog eens mijn babyshower bleek baalde ik echt wel als een stekker.

We besloten met zijn allen thuis te blijven om het dan allemaal maar te krijgen vlak voor de baby en zo stond de eerste week van mijn verlof in het teken van Covid… Hidde kreeg ondertussen een oorontsteking en een loopoor en kon daarom na 5 dagen nog niet naar school. Uiteindelijk hebben we zelfs 10 dagen volledig moeten afwachten, dus ook de tweede week van mijn verlof begon rommelig. Na deze 10 dagen heb ik een paar heerlijke dagen gehad. Net toen ik begon te wensen dat de baby misschien wat eerder zou komen werd Tygo ook nog ziek. Net als zijn broer een oorontsteking waardoor hij 3 nachten met koorts naast mij in bed heeft gelegen en niet naar de opvang kon. Toen hij een beetje was opgeknapt kreeg ik de verkoudheid doorgespeeld. Ongetwijfeld te danken aan onze gezellige koortsige nachten samen.

Nu ben ik precies 39 weken en voel ik mij eindelijk weer iets beter en lijkt iedereen weer fit. Maar ik merk wel dat 3 weken kwakkelen met Covid19 en een verkoudheid, in combinatie met minder slaap, er in hebben gehakt. Was ik 3 weken geleden nog behoorlijk fit, nu voel ik me echt een waggelende moeder gans die zich vooral van stoel naar stoel verplaatst. Maar goed, enige voordeel is dat we dit hebben we gehad voor de bevalling en dat de baby als het goed is gelijk flink wat antistoffen mee krijgt.

Maar helaas is van al mijn plannen dus nog weinig terecht gekomen. Ik had heel graag nog wat vooruit willen werken voor onze startup, maar daar is nog niks van terecht gekomen. Ik heb wel ongeveer 10 minuten gewerkt aan een foto-album en de Covid week is flink benut om het hele huis van top-tot-teen schoon te maken. Maar toch…. naast vooruitwerken is koffie drinken met vriendinnen niet gelukt en nog even leuk shoppen ook niet. Ik heb nu nog vooral energie voor Netflix ;)

Maar in plaats van wat extra verloftijd te wensen ben ik nu toch echt in de afwachtende modus terecht gekomen. Wanneer zal ons meisje komen? Wordt het een paaskuikentje of een oranje baby? En (aj) hoe zal de bevalling gaan? Van mij mag ze wel komen :)

Lady Isabel